Čiščenje vode oziroma filtracija

Čiščenje vode se izvaja že v vodovodnem sistemu, kljub temu pa marsikdo pitno vodo filtrira še doma. Za to je možno poskrbeti na različne načine. Pri odločitvi o tem, kakšen način filtriranja izbrati, je zato treba upoštevati različne dejavnike. Kakšen sistem torej izbrati, da nam bo najbolj ustrezal in da bomo pili kakovostno vodo?

Koliko stane kakovosten filtrirni sistem?

Dandanes namreč obstajajo že zelo izpopolnjeni sistemi za filtriranje, ki delujejo avtomatično tako, da nam iz pipe priteče voda odlične kakovosti. Vendar pa so takšni sistemi precej dragi, za dodatne stroške pa poskrbi še redna menjava filtrov, ki prav tako niso poceni. Če pride do okvare takšnega sistema, so stroški spet lahko zelo visoki. Zaradi tega se je marsikdaj bolje odločiti za rešitev, ki omogoča ne le cenejše začetne stroške, ampak tudi cenejše vzdrževanje.

Eno od takšnih rešitev predstavlja tudi naprava za filtriranje vode, ki je:

  • cenovno ugodna,
  • lahko prenosljiva, zato se lahko uporablja kjerkoli,
  • enostavna za priklop, saj za svoje delovanje potrebuje le elektriko.

Poleg tega pa takšna naprava omogoča tudi ogrevanje vode, kar pomeni, da lahko v njej enostavno segrejete vodo za kavo ali čaj in jo ob enem še prečistite. Tako združuje dve funkcije v enem, saj poskrbi ne le za čiščenje vode, ampak jo lahko uporabljate tudi kot grelnik za vodo.

Kakšno napravo za čiščenje vide izbrati?

Najboljše so tiste naprave, ki za filtracijo uporabljajo sistem reverzne osmoze. Z njim se namreč izboljša tudi PH vode, poleg tega pa gre za najsodobnejši način filtriranja, ki deluje optimalno in poskrbi ta zelo dobro kakovost vode. Pri tem je pomembno tudi to, kakšne filtre vsebuje naprava in kaj vse lahko z njimi prefiltrirate – so to le trdi oziroma mehanski delci določene velikosti ali pa naprava poskrbela tudi za filtriranje kemijskih in drugih snovi, morda celo bakterij in mikroorganizmov. Zaradi tega nikakor ni vseeno, kakšno napravo izberete oziroma je treba pred nakupom zelo natančno preveriti vse njene tehnične specifikacije in to, kaj vse vam omogoča.