Hitrejša rast las – kako do dolgih in lepih las?

Če si želite lepih in dolgih las, potem rešitev zagotovo ni v lasnih podaljških ali obisku frizerja. Tudi različni šamponi vam ne bodo pomagali pri tem – lase je namreč treba okrepiti od znotraj. Tako bodo postali lepši, bolj gosti in bujni ter močnejši, hkrati pa bodo tudi hitreje rasli. Hitrejša rast las je namreč nekaj, k čemur lahko pripomore tudi ustrezna prehrana.

Beljakovine, vitamina C in B

Katere hranilne in druge snovi potrebujejo naši lasje za rast in za to da ostanejo zdravi? Pri tem so jim v veliko pomoč beljakovine. Če imate težave z izpadanjem las, potem se velja vprašati, ali je v vaši prehrani dovolj beljakovin. Beljakovine sicer lahko najdemo predvsem v stročnicah, prav tako pa tudi v hrani živalskega izbora. Po želji pa lahko posežete tudi po beljakovinskih napitkih, pri čemer pa je zelo pomembno, kakšna je njihova sestava oz. kaj vsebujejo.

Prav tako je za lepe lase zelo pomemben vitamin C. Slednjega najdemo ne le v citrusih, ampak ga je pravzaprav še več v zelenjavi, kakršna je recimo kislo zelje. Vitamin C bo poskrbel za to, da bodo vaši lasje zdravi in lepega videza, saj omenjeni vitamin pomaga pri tvorbi kolagena, beljakovine, ki je pomembna za lase, kožo, vezno tkivo itd.

Hitrejša rast las pa je najbolj odvisna od vitamina B. Pri tem imajo ključno vlogo različni vitamini kompleksa B, ki poleg tega tudi preprečujejo izpadanje in sivenje. Vitamina B oziroma vitaminov kompleksa B sicer ljudem pogosto primanjkuje, saj ga s prehrano pogosto ne dobimo dovolj. Zaradi tega velja razmisliti o jemanju prehranskih dodatkov, ki bodo poskrbeli za to, da bomo dobili dovolj vitamina B ter imeli lepše lase.

Za lase je ključen tudi kolagen

Kot že rečeno, je kolagen zelo pomemben za naše lase in za to, kako močni, lepi in bujni so. Kolagen se sicer naravno tvori v telesu, vendar pa vsako leto manj. Njegovo tvorbo lahko pospešimo z uživanjem dovoljšne količine vitamina C oziroma jemanjem kolagena kot prehranskega dopolnila, ki bo poskrbel ne le za lepše lase, ampak tudi za lepšo in bolj napeto kožo. Kolagen namreč pomladi celo telo in ga ohranja vitalnega.