Kovinski povezovalni trakovi za povezovanje

Za povezovanje različnega blaga in tovora se uporabljajo različni trakovi, ki poskrbijo za to, da je tovor stabilen tako pri skladiščenju kot pri transportu. Med njimi so najbolj zanesljivi zagotovo kovinski povezovalni trakovi, ki so zelo močni in odporni. Zaradi tega so še posebej primerni za tovor z večjo težo, saj imajo visoko natezno trdnost, torej so zmožni prenesti veliko večjo silo kot trakovi, ki so narejeni iz drugih materialov. Če morate povezati blago z večjo težo, bo tako to najbolj primerna in najbolj zanesljiva rešitev za vas.

Jekleni oziroma kovinski trakovi za povezovanje

Povezovanje tovora ni vedno nujno, je pa vedno priporočljivo, saj se s tem izognemo nadaljnjim težavam in poškodbam, ki nastanejo zato, ker tovor zdrsne iz palete, pade na tla itd. Da poskrbimo za njegovo varnost, imamo sicer na voljo več možnosti. Pri lažjem tovoru je velikokrat dovolj že ustrezna folija, v katero ovijemo celotno paleto s tovorom vred, za dodatno varnost pa lahko poskrbi še povezovanje.

Na kakšen način bomo tovor pakirali oziroma povezali, je sicer odvisno od tega, za kakšen tovor gre, kje ga bomo skladiščili, kako bo potekal prevoz, pa tudi od tega, kakšna je njegova teža. V primeru, da želite poskrbeti za stabilnost palete s tovorom, potem so kovinski povezovalni trakovi zagotovo dobra možnost za to. Odlično se obnesejo tudi v primeru, da ima tovor zelo visoko težo, poleg tega pa imajo še vrsto drugih lastnosti, zaradi katerih se jih splača izbrati. Njihove prednosti so:

  • visoka natezna trdnost,
  • izredna odpornost na različne dejavnike,
  • vsestranska namembnost,
  • zanesljivost,
  • enostavna uporaba.
  • primernost za najrazličnejše izdelke.

Ročno, strojno ali avtomatsko

Kovinski povezovalni trakovi se lahko uporabljajo na različne načine. Z njimi lahko tovor povežete ročno, s pomočjo stroja oziroma avtomatsko, kar vam lahko močno olajša delo. Pri tem je treba biti pozoren le na to, da izberemo ustrezen trak glede na naše potrebe, saj so ti na voljo v več različicah. Če bi glede izbire potrebovali kakšen nasvet, obiščite intercommerce.si.