Tia Portal in krmiljenje

tia portal
http://www.dankon.si/izobrazevanja

Kaj je Tia Portal? Vsak, ki uporablja Siemensove industrijske krmilnike, ve, da gre za vmesnik, ki omogoča njihovo krmiljenje oziroma poskrbi za to, da to poteka na bolj enostaven način in hitreje. Gre za Totally Integrated Automation Portal oziroma programsko opremo, na kateri poteka PLC programiranje. Vsak, ki se želi ukvarjati s PLC programiranjem oziroma krmiljenjem, mora biti zato seznanjen s to programsko opremo in s tem, kako se jo uporablja.

PLC programiranje oziroma krmiljenje

Siemens velja za vodilnega proizvajalca na področju krmiljenja oziroma PLC programiranja. Njihovi krmilniki in druga oprema, ki s uporablja za avtomatizacijo v industriji in drugje, so zato zelo priljubljeni. Uporabljajo se po vsem svetu, praktično v vseh panogah, v industriji, proizvodnji, za avtomatizacijo objektov in še kje.

Prav zaradi tega je za vsakogar, ki se ukvarja s tem področjem, dobro, če pozna tudi delovanje krmilnikov Siemens in to, kako se jih upravlja. Prav zaradi tega je dobro poznati tudi Tia Portal, poleg tega pa je njegova uporaba pomembna tudi z vidika prihranka časa za PLC programiranje, saj je marsikateri proces z njegovo pomočjo lažje krmiliti oziroma avtomatizirati.

Če ste še začetnik na tem področju, je to prav tako zelo pomembno znanje za vas. Siemensovi krmilniki so namreč zelo primerni tudi za tiste, ki se šele začenjajo učiti krmiljenja, saj so za uporabo zelo enostavni in priročni.

Tia Portal Izobraževanje

plc programiranje

Če vas zanima uporaba Tia Portal, se lahko prijavite na izobraževanje, na katerem se boste seznanili tako s teoretičnimi kot praktičnimi možnostmi njegove uporabe pod vodstvom izkušenih učiteljev, ki sami zelo dobro obvladajo tudi uporabo krmiljenja v praksi, prav tako pa zelo dobro poznajo tudi raznoliko opremo, ki se uporablja v ta namen.

Takšni tečaji so na voljo tudi v Sloveniji, in sicer se nanje lahko prijavite na spletni strani dankon.si. Gre za slovensko podjetje, ki je partner podjetja Siemens in tudi njegov distributer. Tam boste dobili tudi vse potrebne informacije o tečajih, kakšen je njihov program in kdaj ter kje potekajo.